De Week van het Geld 2021 is van start. Tijdens deze 10e editie staat het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Een waardevolle projectweek voor het onderwijs, maar ook voor gemeenten.
De Week van het Geld een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, is een landelijke projectweek in het onderwijs. Het doel is om financiële vaardigheden te stimuleren bij kinderen en jongeren, zodat zij zich in de toekomst financieel goed kunnen redden. Van 22 tot en met 26 maart kunnen kinderen, jongeren en ouders meedoen aan verschillende educatieve activiteiten.
Vanwege het coronavirus worden de meeste activiteiten online georganiseerd. Hierbij kun je denken aan activiteiten als:
Een overzicht van alle activiteiten vind je hier: Activiteiten Week van het Geld. Leuk om aan mee te doen met je kinderen of handig ter inspiratie voor lokale activiteiten in jouw gemeente!
Ook gemeenten kunnen deelnemen aan de Week van het Geld door het organiseren van lokale activiteiten. Doet jouw gemeente nog niet mee? Bespreek deze optie dan eens met je collega’s. Het is een mooie manier om jullie lokale beleid rondom armoede en schuldhulpverlening kracht bij te zetten!
Voor gemeenten is het aanpakken en voorkomen van schulden en armoede het hele jaar door een belangrijke bezigheid. In Nederland leven jaarlijks ongeveer 1 miljoen mensen in armoede. Door de coronacrisis wordt deze groep alleen maar groter. Gelukkig is er voor de komende 2 jaar voor gemeenten extra sociaal budget vrijgemaakt. Dit geld is bedoeld voor de jeugdzorg en schuldenaanpak, maar ook voor onder andere de aanpak van (jeugd)werkloosheid, begeleiding naar werk en omscholing.
Sta jij voor de uitdaging om de komende jaren een succes te maken van het armoede- en schuldhulpbeleid binnen jouw gemeente? Met onze Masterclass Armoedebeleid en Schuldhulpverlening ontdek je hoe je tot een succesvol en toekomstbestendig beleidsplan komt waarmee je cliënten helpt om financieel weer gezond te worden. Je verdiept je in de onderliggende oorzaken van armoede en schulden en de consequenties van armoede voor verschillende leefgebieden. Ook leer je welke strategische beleidskeuzes je kunt maken om armoede en schulden in jouw gemeente aan te pakken. Welke hulp is er binnen jouw gemeente beschikbaar en hoe vraag je deze vormen van hulp aan? Hoe kun je integraal samenwerken aan een preventieve en ondersteunende aanpak?
Onze opleidingsadviseurs informeren en adviseren je graag als je meer wilt weten over deze opleiding. Zij zijn bereikbaar via 035 - 7 604 860 of info@bestuursacademie.nl.