Thema's

Thema's

Wmo-consulent worden: draag bij aan de inclusie van mensen binnen de samenleving

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) speelt een belangrijke rol in het bevorderen van maatschappelijke participatie voor iedereen. Dat vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen. Als Wmo-consulent ben jij de sleutel tot het bieden van de juiste ondersteuning en oplossingen voor cliënten. Wil jij de benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelen om deze verantwoordelijkheid te dragen? Ontdek onze praktijkgerichte HBO-opleiding tot Wmo-consulent en maak een impact in het sociaal domein. 

 

Jouw resultaat 

  • Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om invulling te geven aan je functie van Wmo-consulent 
  • Je leert denken en handelen vanuit de ‘kanteling’ (van claim- en aanbodgericht naar vraag- en resultaatgericht werken) 
  • Je weet welke factoren binnen de leefwereld van cliënten van invloed zijn op hun maatschappelijke participatie 
  • Je weet welke voorliggende of Wmo-voorzieningen hierbij aansluiten 
  • Je weet wat de juridische randvoorwaarden zijn, welke symptomen er horen bij welke ziektebeelden en hoe je kunt meedenken over vervoers- en woonoplossingen 

Deze opleiding is ideaal voor professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein en betrokken zijn bij de uitvoering van de Wmo. We adviseren je om de opleiding te combineren met een relevante werk- of stageplek om je kennis in de praktijk toe te passen. 

 

Onze aanpak 

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie. Dat doen zij onder meer door praktijkgerichte opdrachten te geven. Ook speelt leren met en van elkaar een grote rol binnen het programma. 

 

Opleidingsvarianten 

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website. 

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl

Direct inschrijven? Klik dan hier

Thema's

Thema's