Uitgelicht: deelopleidingen uit de Master Bestuurskunde

Thema's

Thema's

Uitgelicht: deelopleidingen uit de Master Bestuurskunde

Eerder deelden we dit nieuws al trots: via onze eigen Hogeschool bieden we nu een erkende Master Bestuurskunde aan. Die is ook laagdrempelig in delen te volgen. We lichten twee deelopleidingen uit en vertellen wat deze je opleveren.  

 

Masterclass Beleidsontwikkeling 

In deze Masterclass doe je op hoog niveau uitgebreide kennis op over beleid, beleidsprocessen en de bestuurslagen die hierin een rol spelen. Je analyseert een maatschappelijk vraagstuk of bestaand beleid en doorloopt vervolgens alle stappen van de beleidscyclus. In dit proces ontwikkel je zelf een beleidsvoorstel of -evaluatie. Hierin neem je ook mee hoe de samenwerking tussen jouw organisatie, andere overheidsinstanties en eventuele netwerkpartners vorm moet krijgen. 

Dit waardevolle programma duurt maar drie maanden en is daardoor makkelijk in te plannen in een periode die jou goed uitkomt. Een bijkomend voordeel is de vrijstelling die deze Masterclass je oplevert in de erkende Master Bestuurskunde. Mocht je ooit nog besluiten dat je het NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master Bestuurskunde’ wilt behalen, dan doe je dankzij deze vrijstelling nog maar negen maanden over het eerste jaar van de Master. Zo kun je natuurlijk ook andere Masterclasses uit de Master flexibel los inplannen om het erkende programma in haalbare stappen af te ronden. 

 

Kort Masterprogramma Bestuurskunde 

Dit eenjarige programma bestaat uit bovenstaande Masterclass Beleidsontwikkeling en drie andere Masterclasses die samen het eerste jaar van de Master Bestuurskunde vormen: 

In dit brede programma leer je hoe je een managementvraagstuk binnen een overheidsorganisatie kunt oplossen en werk je aan de organisatorische inrichting van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om zowel binnen als buiten de organisatie sterke adviezen te geven over complexe vraagstukken. Hierbij ga je aan de slag met het analyseren, afwegen en verbinden van verschillende belangen. Om er zeker van te zijn dat je je adviezen en afwegingen op de juiste manier overbrengt aan burgers, bedrijven, netwerkpartners en bestuurders, versterk je je communicatievaardigheden. Ook leer je hoe je een samenwerking realiseert tussen relevante partijen en hoe je hierin beleid als sturingsinstrument inzet. Al deze kennis en vaardigheden helpen je om jouw overheidsorganisatie door alle veranderingen heen te loodsen die de ontwikkelingen in de maatschappij met zich meebrengen.  

Met het diploma van dit Masterprogramma kun je vrijstelling krijgen voor het hele eerste jaar van de erkende Master Bestuurskunde. Als je het NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master Bestuurskunde’ wilt behalen, hoef je alleen nog de volgende onderdelen af te ronden:  

  • Een Masterclass gericht op leiderschap en visie (drie maanden). 
  • Een Masterclass naar keuze om je te specialiseren in een vakgebied (drie maanden). 
  • De afstudeeropdracht (zes maanden), waarin je de verbinding legt tussen alles wat je hebt geleerd in dit korte Masterprogramma en de twee Masterclasses uit het tweede jaar van de volledige Master.  

Zo kun je de erkende Master dus in twee losse jaren behalen als het volledige tweejarige programma niet in een keer in je agenda past.  

 

Vragen over de deelopleidingen van de Master Bestuurskunde? 

Wil je meer informatie over één van deze programma’s of de vrijstellingen die deze je kunnen opleveren? Onze adviseurs staan voor je klaar! Je bereikt hen via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.  

Thema's

Thema's