Zondag 5 juni was het Wereldmilieudag, met dit jaar het thema ‘#OnlyOneEarth’. Heeft jouw gemeente hier aandacht aan besteed? In dit artikel geven we een paar leuke ideeën voor de volgende keer.
Het is precies vijftig jaar geleden dat de eerste United Nations Conference on the Human Environment plaatsvond. Met hetzelfde thema als dit jaar: Only One Earth. Hier werden de eerste wereldwijde afspraken gemaakt over de bescherming van ons milieu. Ook ontstond het idee voor Wereldmilieudag. Deze vieren we sinds 1974 elk jaar op 5 juni, de dag waarop de eerste milieuconferentie in 1972 startte. Op Wereldmilieudag informeert de overheid burgers over de verbeteringen die ons milieu nodig heeft en probeert zij ons te stimuleren om over te gaan tot actie. Want alleen als we met z’n allen goed voor het milieu zorgen, hebben zowel wij als de volgende generaties een beter en gezonder leven.
In al meer dan 150 landen worden er activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van het belang van een goed milieu. Vind je het belangrijk om binnen jouw gemeente of regio ook meer aandacht te besteden aan Wereldmilieudag? Maak er dan vanaf volgend jaar ook een boeiende dag van met (interactieve) activiteiten om onze aarde groener en schoner te krijgen! Denk aan:
Wil jij je graag dagelijks inzetten voor het verbeteren van ons milieu? Dat kan als toezichthouder of handhaver milieu. Benieuwd wat deze overheidsfunctie zo leuk maakt? Jonge ambtenaar Rik vertelt je er alles over in het artikel ‘Werk bij de overheid mee aan een goed milieu’.
Als je succesvol wilt starten als toezichthouder of handhaver milieu, hebben wij de perfecte opleiding voor je: Handhavingsexpert Milieu (HAMIL). In deze opleiding brengen we je op de hoogte van de milieuwetgeving, milieunormen en richtlijnen waarmee je toetst of iedereen zich aan de milieuregels houdt. Daarbij ga je aan de slag met het beoordelen van bemonsteringen en analyses, zodat je kunt controleren of deze volgens de wettelijke normen zijn uitgevoerd. Om te zorgen dat je in je handhavende rol op de juiste, uniforme manier optreedt, leer je hoe je een handhavingsplan opstelt volgens de Landelijke Handhavingsstrategie. Ook verdiep je je in ondermijning en milieucriminaliteit. Zo heb je een hele complete opleiding met alle handvatten die je nodig hebt om te zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving.
Wil meer weten over deze opleiding? Wij zijn te bereiken via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.